Plank work-out

Ik sport graag en regelmatig. Tijdens de zomervakantie was ik heel fanatiek begonnen met een 30-day plank work-out challenge. In 30 dagen 5 minuten planken!

Plank work-out

Ik vond de plank work-out challenge behoorlijk pittig en het lukte me niet om voorbij de 3 minuten te komen. Dit kwam ook omdat ik het behoorlijk saai vond en ik ontzettend bezig was met de tijd (je kunt niet echt iets anders doen ondertussen ;-)) Echter met deze plank work-out van Rebecca-Louise wordt het een stuk makkelijker en is het goed vol te houden. Deze plank work-out bestaat uit verschillende variaties op de plank die steeds 30 secondes duren. Zeker in het begin pittig maar absoluut te doen!

Plank work-out

De plank work-out is een hele goede work-out voor je core en voor degenen die graag een platte buik (met blokjes willen) een absolute aanrader ;-).

Nog meer redenen om te planken:

  • De plank is de meest effectieve training voor je core. Het is zelfs effectiever dan crunches.
  • Met planken train je je hele lijf en verbrand je nog meer calorieën dan met crunches. Bovendien is het minder belastend voor je rug.
  • Naast je rechte, je schuine en je dwarse buikspieren train je ook je billen. Wanneer je dwarse buikspieren sterk zijn, zorgt dit ervoor dat je meer gewichten kan tillen. De rechte buikspieren  zorgen ervoor dat je tijdens springoefening beter presteert en hiermee creëer je de sixpack! Sterke bilspieren  ondersteunen bovendien de rug en je krijgt er ook nog mooie billen van.
  • Wanneer je buikspieren goed getraind zijn, heb je minder kans op blessures.
  • Sterke buikspieren zorgen ook voor een betere houding
  • En last but not least….je kan het overal doen. Thuis, op vakantie, zelfs onderweg. Je hebt niets nodig en het neemt zeer weinig ruimte in beslag.

Veel plezier met deze heerlijke work-out ;-).

Wil je het wat zwaarder maken, vraag dan aan de kids of ze op je rug gaan zitten tijdens de oefeningen!