Pecan amandel cake

Ingrediënten pecan amandel cake:

  • 150 gr amandel (1 nacht geweekt in ruim water)
  • 4 el amandelmeel
  • 4 el havermeel
  • 1 el wijnsteenbakpoeder
  • 2 el rauwe cacao
  • 3 eieren
  • 2 bananen
  • 10 medjool dadels 
  • 50 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
  • 2 handjes pecannoten
  • kokosolie

pecan amandel cake

Bereiding pecan amandel cake:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Giet het water van de amandelen en maak de amandelen fijn in de keukenmachine (je kunt het water ook opvangen en zelf amandelmelk maken, klik hier voor een recept)
  • Ontpit de dadels
  • Doe de bananen, eieren, amandelmelk en de dadels in de keukenmachine en laat deze ca 5 minuten draaien
  • Voeg de amandelen, de pecannoten, het amandelmeel, het havermeel, het wijnsteenbakpoeder en de cacao toe en meng het geheel kort door elkaar
  • Vet een cakeblik in met kokosolie en doe het mengsel in het blik
  • Bak de pecan amandel cake in ca 35 minuten gaar (even controleren met een sateprikker)

Smullen maar!

pecan amandel cake