Pastasaus gegrilde tomaat

Ingrediënten pastasaus gegrilde tomaat voor 4 personen:

  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1/2 pakje biologische pastasaus (basilicum)
  • 1 kg trostomaten
  • olijfolie
  • himalaya zout
  • oregano
  • italiaanse kruiden
  • 300 gram biologisch rundergehakt
  • 300 gram speltpasta (of volkorenpasta)
  • enkele blaadjes basilicum voor de garnering

pastasaus gegrilde tomaat

Bereiding pastasaus gegrilde tomaat:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de tomaten in 8 partjes
  • Doe alle tomaten in een ovenschaal en sprenkel hier olijfolie, het zout en de kruiden over (lekker veel)
  • Zet de schaal ca 50 minuten in de oven en roer iedere 15 minuten even de tomaten door elkaar
  • Rul ondertussen het gehakt gaar
  • Voeg de tomatenpuree en de pastasaus toe
  • Kook de pasta
  • Wanneer de tomaten klaar zijn schep deze uit de ovenschaal (let op dat je niet alle overgebleven olie mee schept) en doe deze bij het gehakt.
  • Roer even door
  • Schep de pasta op de borden, verdeel de saus erover en garneer met enkele blaadjes basilicum

Smakelijk!

pastasaus gegrilde tomaat

Deze pasta is ontzettend simpel, makkelijk te maken maar wel erg smaakvol. Bovendien zit het vol groentes waardoor het bovendien erg gezond is.
Uiteraard kan je van deze pastasaus ook prima een vegetarische variant maken door het gehakt weg te laten.