Pasta pompoen walnoten geitenkaas

Ingrediënten pasta pompoen walnoten geitenkaas (4 personen):

  • 900 gram pompoen
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 450 gram volkoren pasta
  • 100 gram walnoten
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • flinke hand basilicum
  • vers gemalen peper & zout

Bereiding pasta pompoen walnoten geitenkaas:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snijd de pompoen in stukken van ca 1,5 x 1,5 cm
  • Snipper de ui
  • Doe de pompoen en uien samen in een grote ovenschaal en druppel er wat olijfolie overheen
  • Zet de schaal 40 minuten in de oven
  • Kook ondertussen de pasta gaar
  • Giet de pasta af en bewaar 150 ml kookvocht
  • Doe de pasta, de geitenkaas en het kookvocht  terug in de pan
  • Roer totdat de geitenkaas gesmolten is
  • Verbrokkel de walnoten
  • Scheur de blaadjes basilicum in stukjes
  • Doe de walnoten en de basilicum bij de pasta
  • Voeg nog wat versgemalen peper en zout naar smaak toe

Geniet van deze heerlijke pasta!

Pasta pompoen walnoten geitenkaas