Chocoladekoekjes

Ingrediënten: (voor ca 10 stuks):

– 100 gram amandelmeel
– 1 eetlepel kokosmeel
– 1/2 theelepel baking soda
– 1 ei
– 1/2 theelepel vanillepoeder (Let op: Geen vanillesuiker)
– 2 eetlepels (gesmolten) kokosolie
– 20 gram 85% chocolade in hele kleine stukjes (Ik gebruikte Lindt 85% cacao maar je kan uiteraard ook kiezen voor 92% om het gezonder te maken)

IMG_6900

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Meng de agavesiroop, vanillepoeder en ei door elkaar,
– Voeg hierbij de amandelmeel, kokosmeel en baking soda
– Meng alles door elkaar
– Voeg de kokosolie toe en kneed er een geheel van
– Verdeel deze in 10 evengrote bolletjes en leg ze op de (Beklede) bakplaat
– Druk ze plat en zet ze ca 8 minuten in de oven

Deze koekjes zijn ontzettend lekker en bovendien lactose- en glutenvrij.

IMG_6901 IMG_6903