Groente-omelet

Ingrediënten groente-omelet voor 4 personen:

  • 3 stengels prei
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 uien
  • 8 (biologsche) eieren
  • 2 handjes fijngesneden bieslook
  • tuinkers
  • 100 ml rijstmelk
  • handje edelgistvlokken
  • kokosolie
  • zeezout of himalayazout
  • versgemalen zwarte peper

groente-omelet

Bereiding groente-omelet:

  • Snijd de prei, de bleekselderij en de uien in kleine stukjes
  • Verhit de kokosolie in een pan
  • Voeg de groentes toe en bak de groentes ca 5 minuten
  • Klop de eieren met de melk los
  • Verdeel de groentes over 2 koekenpannen
  • Verdeel de geklopte eieren over de 2 koekenpannen
  • Voeg de bieslook toe
  • Voeg de de zout en peper naar smaak toe
  • Bak de groente-omelet op laag vuur totdat hij gaar is
  • Verdeel de groente-omelet over de borden en strooi er wat edelgist en tuinkers over

groente-omelet

Deze groente-omelet zit boordevol groentes en is geschikt voor zowel ontbijt, lunch als avondeten. ‘s Avonds zou ik er een soepje vooraf bij eten of met wat quinoa dan heb je een volledige maaltijd.

Wist je dat edelgistvlokken een veganistische kaasvervanger is.
Edelgistvlokken zijn rijk aan vitamine B1, B2, B3, B6 en foliumzuur. Dit is goed voor huid, haar en nagels.