Bulgur paprika tomaat

Ingrediënten bulgur paprika tomaat voor 2 personen:

  • 150 gram bulgur
  • 1 blokje biologische groentebouillon
  • 1 rode ui
  • 1 spaanse peper
  • 1 flinke teen knoflook
  • 1/2 courgette
  • 2 zoete puntparika’s
  • 150 gram cherrytomaatjes of snoeptomaatjes
  • 100 gram feta
  • bieslook
  • kokosolie

Bereiding bulgur paprika tomaat voor 2 personen:

  • Kook de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing en voeg tijdens het koken het bouillonblokje toe
  • Gril de paprika in de oven of in de grillpan
  • Snipper de ui
  • Snijd de spaanse peper in stukjes
  • Fruit de ui en voeg vervolgens de peper en de knoflook toe en bak deze nog even mee
  • Snijd de courgette in stukjes en voeg deze toe
  • Bak deze op laag vuur nog 5 minuten mee
  • Halveer de tomaatjes en voeg deze toe
  • Snijd de geroosterde paprika in stukjes en voeg deze toe
  • Snijd de feta in stukjes en voeg deze toe
  • Zodra de feta zacht is geworden is het groentemengsel klaar
  • Roer het groentemengsel door de bulgur en strooi er nog wat bieslook overheen

Smullen maar!

Bulgur paprika tomaat