Amarant met veldsla en granaatappel

Ingrediënten amarant met veldsla en granaatappel voor 2 personen:

  • 150 gram amarant
  • 1/2 komkommer
  • 1 granaatappel (hoe je deze makkelijk kunt ontpitten zie je hier)
  • 75 gram veldsla
  • 1 avocado
  • 1/2 bakje tuinkers

Bereiding amarant met veldsla en granaatappel:

  • Kook de amarant volgens de gebruiksaanwijzing
  • Haal de pitjes uit de granaatappel (klik hier voor een filmpje om snel en makkelijk de pitjes te verwijderen)
  • Verdeel de veldsla over de borden
  • Snijd de avocado in stukjes
  • Snijd de komkommer in stukjes
  • Schep de amarant over de veldsla
  • Verdeel de avocado en komkommer over de borden
  • Knip de tuinkers en verdeel deze ook over de borden
  • Voeg de granaatappelpitten toe

Geniet van deze heerlijke, gezonde en voedende salade amarant met veldsla en granaatappel.

Hoe je makkelijk een granaatappel kan ontpitten vind je hier.

Amarant met veldsla en granaatappel

Wist je dat Amarant geen graansoort is?
Amarant is geen graansoort maar wordt wel op deze manier gebruikt in gerechten en de korrels lijken ook op graankorrels. Omdat het geen graansoort is bevat het ook geen gluten! Daarnaast is amarant rijk aan Vitamine B, Vitamine E en mineralen als fosfor, magnesium, zink en kalium.
Een ander voordeel is dat Amarant gezonde (ofwel langzame) koolhydraten bevatten.