Amandel bananenbrood

Ingrediënten amandel bananenbrood:

  • 150 gram geweekte amandelen
  • 2 grote bananen
  • 50 gram krenten
  • sap van een halve sinaasappel
  • 3 biologische eieren
  • 70 gram havermeel (wanneer je glutenvrij havermeel pakt, is het recept glutenvrij)
  • 30 gram hennepzaad
  • 1 el kaneel
  • 1 el koek- en speculaaskruiden
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • kokosolie om cakeblik in te vetten

Bereiding amandel bananenbrood:

  • Week de amandelen minimaal 1 nacht in ruim water
  • Giet de amandelen af en maal in de keukenmachine fijn
  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Voeg de bananen en de krenten toe
  • Voeg het sinaasappelsap en de eieren toe en meng dit goed
  • Voeg de kruiden, het wijnsteenbakpoeder, het havermeel en het hennepzaad toe en roer nog even door
  • Vet het cakeblik in en giet het mengsel in het cakeblik
  • Bak het amandel bananenbrood in ca 45 minuten gaar
  • Controleer met een sateprikker of  het gaar is

amandel bananenbrood

Lekker guilty free smullen van dit heerlijke amandel bananenbrood.